just finished from cleaning my house with my brother and my mom and we're very exhausted but really nice. I always glad to see my house keep clean :) but anyway there are a lot of problems if I clean my house. I'm too on fire so I always wanted to get rid anything that looks like trash :p sometimes my mom and my dad yelling at me and say "lihat dulu! jangan asal buang lhoo! ckckck" hahahaha

by the way, it's rain outside and I've cleaned myself, took a bath, took a worship, took off my dirty clothes, made a hot chocolate milk (for 3 times today), and here! sit in front of my stupid LCD that make my eyes blurred ! uurrrgghhhh

so, talk about a house, I always admired the style of the architect of a house. but I concern to american's or europe's house style. When I was child I wish that I could be an architect. my dream was very high and I always drew a design of a house. And now, I should choose a departement that appropriate with my dream at this vocational high school Drawings and Buildings Engineering, but my father prohibited it :( the reason is it must be busy to do the drawing tasks. it must be a lot. yeapp, I see. he asked me to chosen Computer and Networking Engineering, first rank departement on that time, but Im not sure for now.

and now, I just can look my friends from Drawings and Buildings Engineering Departement with all of their tasks, obligations, and their bright future :'). I just want to let you know , I always wanted to be like you guys, with all of the lines, and drawings on the papers hihi

ookkeey, dont be regret Firaaa, this all is my way. everybody has their own way, right? well, this is the point that I want to share to you, readers. My Dream House :) I want to have a house like american peoples heheheh yeah, it must be cz I'm too often watched a hollywood's movies hahahahaha. yes, I admit it :) I envisioned a house which is not too large with a white doors and windows, with touch of green space of garden which is not too large in front of or at backyard. wraped by soft bright color's wallpaper or crem-colored or soft-maroon color, walls are hung with cute trinkets, terrace with a white fence too, consists of several warm room huaaaaaaaaaa I can't stop imagine that right now !! :D it might be like this

all whiteeeeeee ♥

yeah ! like this ! like this !! XD

this is an europe's style

cute trinkets :)

deeply fallin love with this house ! who's mine??

and one thing that I have to remember for the rest of my life! one day, if I already have my own house I won't ever buy too much big goods to my house. because it must be hard to keep clean by self! Amiiiin InsyaAllah :) *wanted your bless, guys! come on says Amiiin for me and for my dream-house :p

#picts took from : googling, devianArt, and vi.sualize.us
Hari ini adalah hari ke-3 Ujian Praktik Sekolah dengan jadwal Bahasa Indonesia. Materi yang diujiin di Ujian Praktik Bahasa Indonesia ini adalah membaca pidato di didepan kelas. Dari ke-4 tema yang udah dikasih sama wali kelasku kemaren, ternyata dari pihak penilai yang tiba-tiba berubah wujud jadi guru Bahasa Indonesia laki-laki yang nggak ngajar kelasku ngubah semua tema pidato. dadakan ! katanya beliau bosen -_________- gampang sekaleee ya?. tapi beliau nggak nuntun buat sepenuhnya diganti. yang pengen diganti ya bikin lagi, kalo nggak nggak mau ganti yaudah pake yang udah dibikin di rumah. Aku? jujur aku juga setuju sama pendapat beliau, aku juga bosen sama tema yang itu-itu aja dan nggak banget buat dibahas di depan kelas. aku jamin temen-temen pasti bakal bosen. jadi I decided to change the theme :)

dan ini sedikit dari pidato ku tadi siang. aku puas bisa menyampaikan aspirasi lewat pidato, dan ternyata bikin pidato nggak jauh beda kayak nge-blog hehe cuma bedanya nggak ada sambutan dan penutup formal yang biasanya dipake di pidato


Selamat siang,
Assalamu'alaikum Wr.Wb

Yang terhormat Bapak Guru Penilai,
beserta teman-teman yang saya sayangi.


Pertama-tama marilah kita panjatkan puji syukur kehadirat Tuhan YME yang telah melimpahkan rahmat-Nya sehingga kita dapat berkumpul di sini dengan keadaan sehat wal'afiat tanpa kurang satu apapun.

Teman-teman yang saya sayangi, pertama yang ingin saya tanyakan adalah, apa film favorit yang sering kalian tonton? seperti yang telah kita ketahui, dunia perfilman di Indonesia mulai muncul kemabali setelah debut film "Petualangan Sherina" garapan sutradara Riri Riza yang sukses menarik perhatian masyarakat dan sempat bertahan di bioskop-bioskop selama berminggu-minggu. Disusul kemudian dengan film "Ada Apa Dengan Cinta" yang disutradarai oleh Rudi Sudjarwo yang saat itu juga banyak digandrungi remaja pada era tahun 2000-an. Dunia perfilman di Indonesia mulai bangkit kembali dengan semakin banyaknya film-film berkualitas garapan sutradara profesional seperti lihat saja film "Ayat-Ayat Cinta" garapan Hanung Bramantyo, "Get Merried", "Laskar Pelangi", dan masih banyak lagi. Semakin banyaknya film yang beredar di pasaran tidak dipungkiri akan semakin banyak pula para pencinta sinematografi untuk mencoba ikut membuat film, baik film indie yang dibiayai oleh diri sendiri sampai film ber-budget besar yang membutuhkan banyak kru dan dana. Karena semakin banyaknya para sineas muda yang tertarik di bidang perfilman, suatu brand produk pernha mengadakan festival film indie sebagai salah satu wadah untuk menampung para sineas muda untuk membuat film yang berkualitas dan bermutu serta berniali jual tinggi. Selain karena hobi, pembutan film ternyata juga bisa menambah pundi-pundi ekonomi baik bagi pemain, kru, sutradara, maupun pihak-pihak lain yang terlibat dalam pembuatan film. Apalagi jika film tersebut terjual diluar target pemasaran, tentu untungnya akan berlipat ganda. Hal tersebut tidak menutup kemungkinan bagi para sutradara dan produser dadakan untuk mencoba proyek yang cukup menjanjiakan ini. Namun bagaimana hasil karya dari sebuah film yang dibuat tidak berdasarkan hobi dari dalam hati? seperti film-film yang baru-baru ini muncul di papan iklan bioskop yang hanya bertahan beberapa minggu bahkan hanya bertahan beberapa hari saja?

Sungguh disayangkan, perkembangan film dewasa ini mengalami penurunan pada segi kualitas dan mutu. Film yang dibuat 'seadanya' dan hanya dibuat untuk meraup keuntungan dan ketenaran sesaat, kemudian dilupakan. Yang paling membuat saya prihatin dan malas menonton film buatan negeri sendiri adalah genre dan judul yang disajikan benar-benar tidak relevan, atau judul yang aneh dengan nama yang tidak masuk akal. Contohnya film "Suster Ngesot Kayang". Judul yang tidak masuk akal, dan kadang pemain yang tampil terkesan amatiran, memamerkan kemolekan tubuh. Bahkan bisa saya katakan film Indonesia semacam itu adalah film semi porno yang dikemas dengan embel-embel "film bioskop". Padahal film-film yang seperti saya contohkan di atas sering menimbulkan pro dan kontra baik dari para penonton, rumah produksi pembuatan film, sampai pencekalan oleh Lembaga Sensor Film Indonesia karena film yang akan diedarkan tidak lulus sensor yang tentu saja menyebabkan kerugian yang tidak sedikit.

Bagian terpenting dari suatu film adalah, amanat yang bisa kita ambil di akhir cerita. Namun apa yang bisa kita ambil dan kita ingat, jika selama menonton film kita hanya disuguhi tubuh-tubuh perempuan, tanpa diselipi amanat-amanat yang berarti? sungguh bagi saya adalah hal yang sangat disayangkan menghabiskan rupiah dan waktu saya hanya untuk menonton film tersebut.

Sepertinya Indonesia harus banyak belajar banyak dari negara-negara lain untuk membuat film yang baik dan bermutu. Hollywood salaha satunya. Raja dunia perfilman hampir semuanya ada di sana. Mulai dari pemain yang profesional, rumah produksi film yang terkenal, alur cerita yang kompleks, teknik perfilman yang moderen, animasi tingkat tinggi, dan lain sebagainya. Film-film yang berkembang di luar negeri tidak tehitung lagi jumlahnya, ambil saja beberapa contohnya Matrix, Superman, Alice In Wonderland, Pirates of Caribbean, Harry Potter, Lord of the Rings dan masih banyak lagi.

Jadi yang perlu saya sampaikan disini untuk teman-teman yang saya sayangi, tontonlah film yang bermutu dan bermanfaat bagi kalian. Mari kita bangun kembali insan perfilman Indonesia, karena saya yakin Indonesia memiliki banyak potensi yang dapat dikembangkan. Teruskan usaha yang telah kembali dibangun oleh film "Petualangan Sherina" dan "Ada Apa Dengan Cinta" yang sangat terkenal di eranya. Buatlah film-film berkualitas dan bawalah ke mata dunia. Kembangkanlah karena yakin kita bisa, membuat perfilman Indonesia Menjadi Hollywood.

Sekian pidato yang saya sampaikan, mohon maaf apabila ada salah kata yang tidak berkenan di hati teman-teman. Atas perhatian yang telah teman-teman berikan, saya ucapkan terimakasih.

Wassalamu'alaikum Wr.Wb



*Judul film "Suster Ngesot Kayang" nggak bener-bener ada loooh, aku cuma bikin contoh kecil sebagai cermin-cermin film horor masa kini :p. do not be offense ya
uyeee first, I want to share that I have a new account on twitter. and perhaps this is the way I learn (again). actually I've got before but it was expired :D and this is the new one. I just got a several followers and I just followed some hehe so pleaseeeeeeee welcoming me in this world. im kinda bored with facebook

mix design from productivesdream.com and Mirkku

so, yesterday I spent the afternoon by watching this movie "Sweeney Todd" yehaaa finally I got this movie. oh Johnny Depp, I adore youuu :* I never see his acting like these. a murderer with the silver razor uuuuuu full of blood !

Mrs. Lovett and Benjamin Barker (Sweeney Todd)



Nothings gonna hurt you, No while I'm around ..
-the most quotes I like-

well, entrepreneurship's practical exam has done yesterday. and I made this !

cover by stuffnoonetoldme.blogspot.com

SCRAPBOOK ! hihihi contains with my photos when I was child, grown up and nowadays. about my friends and mates. I decided to make another scrapbook sometimes, and I wouldn't make it permanently. my teacher said that unfortunately it's made permanent, whereas it was manufactured system error. I should to slashing the corner for the photos but I sticked them permanently. but its OK I think, it mine so whats the problem. hehe

stand or open like book

I have to go know. I have to practice Indonesian's speech for Indonesian's practical exam tomorrow. wish me luck people !! :)



When's the day you start again
And when the hell does you'll get over it begin
I'm looking hard in the mirror
But I don't fit my skin
It's too much to take
It's too hard to break me
From the cell I'm in

Oh from this moment on
I'm changing the way I feel yeah
From this moment on
It's time to get a real

Cause I still don't know how to act
Don't know what to say
Still wear the scars like it was yesterday
But you're long gone and moved on
Cause you're long gone
But I still don't know where to start, still finding my way
Still talk about you like it was yesterday
But you're long gone and moved on
But you're long gone, you moved on

So how'd you pick the pieces up yeah
I'm barely used to saying me instead of us
The elephant in the room keeps scaring off the guests
It gets under my skin to see you with her And its not me that you're with

Oh from this moment on
I'm changing the way I feel yeah
From this moment on
It's time to get a real


Cause I still don't know how to act
Don't know what to say
Still wear the scars like it was yesterday
But you're long gone and moved on
Cause you're long gone
But I still don't know where to start, still finding my way
Still talk about you like it was yesterday
But you're long gone and moved on
But you're long gone, you moved on

No I can't keep thinking that you're coming back No
Cause I got no business knowing where you're at No
And its gonna be hard yeah Cause I have to wanna heal yeah And its gonna be hard yeah The way I feel that I have to get real

I still don't know how to act
Don't know what to say
Still wear the scars like it was yesterday
But you're long gone and moved on
Cause you're long gone
But I still don't know where to start, still finding my way
Still talk about you like it was yesterday
But you're long gone and moved on
But you're long gone, you moved on

But you're long gone, you moved on

But you're long gone, you moved on ..

Dear Argony.. oh wait a minute, who's Argony? Why I uttered that name? why it is so familiar in my mind? what's wrong with me? -sigh, just ignore-

well, hi everyone! I say it with unpleasant feeling right now, actually yes a little great feeling because I got tolerable score on english try out and get on 115 times for backup! it is exceed my target 93 times, Alhamdulillah :)

for the unpleasant feelings, yes I'm a trouble feeling. I dont know why. I was quiet lately. almost all of my friends asked to me 'whats going on? what happend fira? why you look so moody?' then another friend talked to me that she lost my smile.. -oh listen, that high frequency's ringing sounds is killing me :( take me away from home ANYONE?- yes, perhaps "the home's story" are factors that made me like this. I dont want to talk more about these. it is too much, remember I always gave a lot of advices but never hearing :( okey at least I've shown a sense of my dear so much more.
another, a lot of examinations and several test are ready to face soon. I feel burdened, a little. I know that is my obligations and I have to passed it all. totaly. I wish that Allah bless me and make it easy to passed. Amin. -but actually, I looked so frustazed-



feel so blue

it felt very lazy for me to communicate much more, I just want to quiet and take my time. spending time by time, daydreamed and thought "WHAT'S BEEN HAPPENING TO ME? HOUSE, LOVE, FRIENDS, SORES, SCHOOL, AND SO ON? WHAT ALL THESE?"


but, thankyou for Pustaka Sari who made a lot of status on facebook about KyuHyun -her favourite personil of SuperJunior- it makes a little smiling for me :)





yes, Im in phase of Confidence Crisis

I think I just a rock







A few minutes after I posted this, paket sepatu yang aku beli via online dateng :D haha ternyata aku nya yang nggak sabar hehe


it is fits on me :)

ukurannya pas, dan kata Abah yang branded holic bilang sepatunya bagus (jarang looh abah muji barang yang aku beli soalnya katanya seleraku murah -__-) oke tapi kali ini katanya pilihanku bagus :) *iyaaaatapitabunganlangsungludes !

thankyouu Adorable Indonesia

PS : this is the first time for me to bought a stuff via online shop :p hehe

have a nice weekend everyone :D aduuuuh seneng banget akhirnya ketemu akhir pekan lagi !! it must be a hard week right? well, hari Jumat kemarin aku, Lucy, Cita, sama Zulfa di traktir makan sama Tia :D tanggal 5 Februari 2011 kemaren dia ulang tahun dan tapi baru sempet dirayain bareng-bareng sama anak-anak hari Jumat ini. we had dinner at Prince House Cafe & Resto.


sweet revenge :)



that was the first time for us to tried this resto and we were very satisfied :) nice place, nice service, friendly, delicious food and it is Korean's greeting !! hihi we weren't expected hehe


kita patungan buat beli kado buat Tia (beneraaan yak, kita lagi bokeeek :( maaf ya) dan kita dapet toples kecil warna orange. for the symbol of birthday we bought tweety's small cake hehe


hug and kissed :*

I made a wrong date on your greeting card :( it should be 5th February

nggak lama akhirnya pesenan kita dateng, and its time to eaaaaaaaat :d I ordered Spaghetti Carbonara and Nachos (for us), then another ordered Chicken Teriyaki and Beef Yakiniku (if Im not wrong hehe) yummyyyyy !!



look at herself ! she was aslept when I took her pict, but suddenly she woke up and smiling !! hahahahaha how cute are you :p

and todaaaay, we tried to had lunch at O-Mayo Japanesse Food. it is small japanesse resto near our school that actually serve japanesse snack. it is newly opened yesterday so we get discount 20% for every food :) penutup akhir minggu yang menyenangkan, saudara saudara :D tapi bikin kantong bolong juga :( huhu


PS : once again Happy Birthday Tia we love you :* and thankyou for the dinner's treat, and for Zulfa Im sorry about your problem I hope you can solve it wisely, and baaaaad news for me paket sepatu ku beluuum dateng :((((((( apakabarnya uangkuuu ?
hmm I never expected to hypnotized by Uya Kuya while I walked around at Mall or Shopping Center, and I would not ! alesannya, jelas. aku pasti punya rahasia yang nggak mungkin sembarang orang boleh tau. sembarang orang yang mungkin sama sekali nggak kenal sama aku. it is a privacy, for sure and I dont wanna share it to arbitary people, ever.

btw, bicara soal orang2 yang pernah dihipnotis sama Uya Kuya yang rata-rata 'bermuka dua' aku jadi ngerti tentang kehidupan masa kini yang 'sebenernya' :) see, almost all of those people who hynotized by Uya Kuya has an true feeling about someone or something around them. bad or not, faith or cheat, love or not, sincere or expect something else, and soooo on. perhaps, if I am finally hypnotized like Uya Kuya did to those people, I would also have a thoughts like they have :)

here, I concern about they faith and they fad to cheat they mate. hahaha meskipun kadang aku ketawa liat mereka yang dihipnotis tenyata punya banyak pacar lah, genit lah, matre lah, cuma manfaatin lah hahaha macem2 pokoknya :D even, as if I laughing my self who cheated by someone last year. from these impressions, I've learned that there are many lies of these time. for these reasons, till now I dont believe in a guy, Im afraid if I be the one of the victims of cheating for the umpteenth time hehe. BUT ! beside that, hypnotized could reveal thought about your friends. yeah, as a friend, of course we ever make a mistakes. we can feel resentful about that, but it would be nice if it just take a several time of introspections each other and 'berpelukaaaaaaaaaaaaaaaan' :D

from those things, we can deduced that being a NAIVE persong is okeey, because NAIVE is humane. but, keep logicaly :)

- inspirated by : Uya Kuya's impressions at TV -

PS : Congratulations for Zulfa, Lucy :D keep closer with him ya :) ♥♥♥♥


I just arrived at home, setelah aku sama Lucy menghabiskan satu mangkuk bakso sapi dengan 2 sendok makan sambal pedas sebagai pelampiasan (sebenernya pelampiasanku) karena gagal (lagi) di ujian IPS hari ini ! well, mendapatkan apa yang aku pengen emang ternyata nggak gampang. contoh kecilnya aja hari ini, aku (selalu) gagal lagi pas ujian IPS, padahal aku udah belajar semalem. sama kan kayak temen2ku yang lain, kan? sama-sama belajar. tapi nggak tau kenapa aku selalu nggak bisa ngontrol daya ingatku sendiri. selalu aja lupa sama apa yang udah aku hafalin :( ujian kecil tapi selalu bikin aku nangis diatas motor waktu pulang sekolah.

talks about failure, I always learn from some lyrics by Kings Of Convenience - Failure, which is said "Failuuuure, is always the best way to learn" but, how I can learn if I always failed ? again, and again? should I learn it again and again? it must be waste of time. Honestly, aku selalu takut gagal. aku nggak pernah bisa terima kegagalan meskipun aku selalu menghadapinya. satu yang aku takut dari kegagalan adalah kegagalan masa depanku :( my mother's said this morning that she hope that I can be a success for all things, career, family, job, and sooooo ooon. I just smiling but I felt so scared if I can be like she want :'(

I had think that I would change my invocation from "yaAllah I want to be a smart girl, pass the exam blablabla" being "yaAllah it's okey if Im not too smart on a several lessons, but please help me to be a lucky girl. get a good score in every test, and pass the examination, success, blablabla"
how pitty I am :( oh Really I want to cry.

I dont know which one is better. I just hand over and I dont know. you know what, the effect of my sorrow today are : almost break a leg of newspaper's seller because I daydreamed on the way home, spent my money which is should to save for weekend :'( what a beautifull mess, everyone !



good evening, readers !! :D oh, finally I got 2nd album of The Script "Science & Faith" !! yeeeeaaaay I have been search it
bukan dari usaha ku sendiri sih download sana-sini, tapi nemu di notebooknya Handy hehe (thankyouuuuuuuu Handy). asli loooh lagu-lagunya baguuuuuus2 banget. aku pernah baca review albumnya di majalah waktu mau rilis, Oktober 2010 kemarin kayaknya. ternyata yang dibilang di majalah enggak bohong, it's pretty satisfy :D



so, I came home earlier than usual today because I have to submit a permition letter for job training on July later in PLN APJ Semarang. besides, I got a headache so bad today, and decided to came home, and didn't come back at school hehe :p. but really, my headache was very weird. as usual, every Monday and Thursday I should to fasting, but today I dont know why, I got a bad headache :( and I canceled a fasting at 10 a.m. I eat the food, but it still ache. Tia said that it might be my minus is increase :( I admit that since I use 'Jilbab' I rarely used my glasses anymore because my face look like 'teacher' hehe Im not confidence to used it when I use 'Jilbab'. I just use it at home, at least just when I want. I dont know am I going to use it again, I just not sure that it look fit with my face which is wrap under the cloth.


so, what do you think? it's 1,75 minus.


ooohhh Alhamdulillah, finally my computer gets better now :D kemaren ini dia sakiiiiit, dalemnya berdebu jadi performanya menurun, trus macet (baca:ngambek). it told me that I have to keep clean my PC :) he deserve to look great everytime, right? okeeey, back to my thoughts that want to share here! a lot of thought :D

1. AKSES school magazine for 2nd edition is already published, I found my diary when I was on elementary and the content is very embarrassing hahahaha, I bought a translate novel with high literatures *sigh and I


*LOL

and I haven't finished it yet :(

2. I decorated my roooooom :D yeah ! aku bosen sama tatanan kamarku yang 'mati'. meja belajarnya kotor, jadi kesannya kamarku berantakan, banyak stiker dari bekas abangku hehe tapi lihat dong sekaraaaang, taraaaaaaaaaaa ..


3. I've just finished my 1st tryout for final examination
4. I've just got new phone after my Motorola V31 can't be used anymore because of flexible cable is broke. it's second stuff and I think, I dont need the new one, I just need the stuff for communication with around when I'm at outside. it's from my big brother Sowam Habibi :) thaaaaaaaankyou so much for your kindness :*


PS: have a great Sunday :)